Heuvellandtoernooi in Houthem

Zondag 21 mei werd er in Houthem door J.C. “Kano” het 9e Heuvellandtoernooi gehouden. Er werd door 22 judoka’s van Judokan gestreden in diverse leeftijd en gewichtsklassen. Bij de jongste deelnemers werd Hans Schrijvers kampioen in zijn klasse tot 25 kg. Björn Koorneef (-27 kg) en Tim Janssen (-30 kg) wisten alle tegenstanders met ippon te verslaan dus ook goud voor Björn en Tim. De hoogste podiumplaats was er ook voor Rim Latrache en Joep Wijnands die beiden het beste uit zichzelf wisten te halen. Bij de categorie onder de 15 jaar wisten Zowel Luca Wolfs als Yoshua Severins de eerste plaats te bemachtigen. Buiten de zeven kampioenen waren er ook nog 6 judoka’s die met het zilver naar huis gingen, Mirthe Willems wist met veel aanvallend judo drie van de vier partijen te winnen. Bram Cicek, Aydin Akel en Jonah van Dijk behaalde ook de tweede prijs, Anne Gilde en Aiden Seits wonnen beide twee van de drie partijen met ippon en ontvingen het zilver. De derde prijs werd nog gewonnen door Ruben Krutzer, Maddox Aspers, Sako Kwee en Max Hinskens. Tim Cicek, Sébas Schijns, Giel Tillie, Jonas Schrijvers en Cécile Schijns behaalde deze keer geen podiumplaats maar kregen een mooie herinneringsmedaille.

Beach training in Heerlen

Op zaterdag 15 april werd er in Heerlen bij beach en sportcentrum “Ben Mesters” (organisatie Nippon Sport Heerlen) een beach judotraining gegeven onder leiding van Jo Dolmans en diverse assistent lesgevers. De ongeveer 55 deelnemers mochten zwoegen, rennen springen en rollen in het zand. Er werden diverse beentechnieken gemaakt waarbij het zand niet altijd meewerkte (een judomat veert toch beter). Verschillende trek en duw oefeningen gaven veel plezier, omdat de ander in het zand belandde. Tevens werden op de grond een paar kantelingen geoefend. Het plezier stond voorop en dat was er volop. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een herinneringsprijs en een grote paashaas.

lessen in de meivakantie

Beste leden,

De judolessen gaan gewoon door in de meivakantie m.u.v. 5 mei dan is Bevrijdingsdag en is er geen les.
Iedereen die eens extra in een andere groep wil trainen mag dat.
Ben je 9 jaar of ouder mag je ook eens in de wedstrijdgroep op vrijdagavond van 19.00 – 20.15 uur meedoen.

Iedereen die op vakantie is wens ik een fijne tijd met goed weer.

16e Beginners Toernooi E.J.C. Grevenbicht

Op zondag 9 april werd er in Sittard het 16e Beginnerstoernooi van E.J.C. Grevenbicht gehouden. Van Judokan Maastricht verschenen 19 judoka’s op de mat, sommige met veel ervaring en sommige met weinig tot geen ervaring, ze werden ingedeeld naar leeftijd, gewicht, band en ervaring. Hierdoor ontstonden mooie groepjes waar op gelijkwaardig niveau gestreden kon worden. Bram Cicek wist alle drie de partijen met waza-ari en ippon te winnen, goud voor Bram. Joep Wijnands die voor de eerste keer meedeed, won twee keer op beslissing van de scheidsrechter en een keer met waza-ari, ook hij mocht op het hoogste podium gaan staan. De meer ervaren Hans Schrijvers en Björn Koorneef wonnen ook alle partijen en ontvingen de gouden medaille. Zilver was er voor Mirthe Willems, Tim Janssen en Sen van Hoorn die alle drie slechts een partij verloren. Een bronzen medaille werd verdiend door Sako Kwee, Jonas Schrijvers, Pim van Trier, Scott Sijen, Nikki Knipschild, Rim Latrache, Anne Gilde, Tim Cicek, Liam van Vught, Adrian Klaar, Giel Tillie en Aydin Akel. Een mooie prestatie van deze judoka’s.

Open Busen Kata kampioenschap in Roermond

Zaterdag 8 april werden in Roermond de eerste open Busen Kata kampioenschappen gehouden. Er waren 19 kata’s die gedemonstreerd werden door de diverse deelnemers uit Limburg, Brabant maar ook uit Noord-Holland.

In de categorie Kyu klasse (3 series Nage-no-kata) was de uitslag als volgt.
1e plaats Naomi Jaegers en Cleo Lahaye (Judokan Maastricht)
2e plaats Michael Wong en BenoÎt Coomans (Judokan Maastricht)
3e plaats Senno Triantis en Luca Wolfs (Judokan Maastricht)

In de categorie Dan-klasse (5e series Nage-no-kata).
1e plaats Lizan Kivits en Frank Coumans (Dantia Ittervoort)
2e plaats Marcel Cornelisse en Steven Kroon (Sportschool Randers de Geus Alkmaar)
3e plaats Rik van Leeuwen en Sander van Leeuwen ((Judovereniging Terwinselen)

In de categorie Katame-no-kata.
1e plaats Vinnie Holtslag en Harm Smidts (Nippon Sport Heerlen)
2e plaats Mark Donners en Marcel van der Kruijs (Nippon Sport Heerlen)
3e plaats Dario Holtslag en Amber Delil (Nippon Sport Heerlen)

In de categorie Gonosen-no-kata (kawashi).
1e plaats Marcel Cornelisse en Steven Kroon (Sportschool Randers de Geus Alkmaar)
2e plaats Désirée Rinkers-Paffen en Peggy Schaeps-Leunissen ((Judovereniging Terwinselen)
3e plaats Rik van Leeuwen en Sander van Leeuwen ((Judovereniging Terwinselen)

In de categorie Kime-no-kata.
1e plaats Marcel van der Kruijs en Mark Donners (sportschool Pepels)
2e plaats Désirée Rinkers-Paffen en Peggy Schaeps-Leunissen (Judovereniging Terwinselen)
3e plaats Peggy Schaeps-Leunissen en Désirée Rinkers-Paffen (Judovereniging Terwinselen)

Een zeer geslaagd evenement wat volgend jaar zeker een vervolg krijgt. Alle medewerkers bedankt.

Toernooi Baexem

Op zondag 26 maart werd in Baexem het 10e “Louis Hasselmann” toernooi gehouden. Vier judoka’s van Judokan namen hieraan deel. Tim Janssen wist zijn eerste partij met een mooie o-uchi-gari (beenhaak) te winnen met ippon. Hij verloor wel zijn tweede partij maar kon in zijn derde partij met een perfecte tani-otoshi (offerworp) winnen met ippon. Hierdoor had hij meer punten dan zijn tegenstanders en mocht hij op het hoogste podium staan. Björn Koorneef won zijn eerste partij met een houdgreep, maar moest vrij snel weer op de mat voor zijn tweede partij, hij verloor deze en moest genoegen nemen met het zilver. Voor Sen van Hoorn was dit zijn eerste grotere toernooi, hij scoorde enkele malen maar kwam niet op het podium. Aiden Seits had zijn dag niet en kreeg ook een mooie herinneringsmedaille.

Nationale Budodag in Papendal

Op zaterdag 25 maart werd voor de 5e keer de Nationale Budodag gehouden in sportcentrum Papendal, meer dan 1000 deelnemers waren ter plaatse om deel te nemen aan allerlei leuke en leerzame lessen en workshops. Van Judokan waren Anne Gilde met vader Adries en de Jo Dolmans aanwezig. Anne heeft les gehad van Anicka van Emden en heeft judo&fun gedaan verder heeft ze alle toppers vragen kunnen stellen over het wedstrijdjudo en andere vragen, haar hele judopak staat nu vol handtekeningen van allerlei toppers. Andries heeft ook aan diverse activiteiten meegedaan waaronder Aikido. Hij heeft diverse demonstraties gezien en workshops gevolgd. Jo heeft les gehad van Olympische kampioen (2000) Mark Huizinga, in deze les werd vooral op het grondwerk ingegaan omdat het te vol was voor staande technieken. Daarna een mooie les van Dirk van Tichelt (12 keer kampioen van België en Europees kampioen en 3e op de Olympische spelen in 2016, deze les ging over het belang van een goede kumi-kata (pakking) als voorbereiding op diverse technieken. Grootmeester Mart Pepels (8e dan Judo en 6e dan jiu-jitsu en meester van Jo) was ook met ons meegereisd naar Papendal, hij heeft vele oude bekende leraren ontmoet en diverse demonstraties bezocht. Voor iedereen was het een leuke en gezellige dag. Wij hopen dat volgend jaar veel meer leden van Judokan ook zullen deelnemen aan dit fantastische evenement in Gelderland.

Districtskampioenschappen onder 15 jaar

Op zondag 19 februari werden in Roermond de Districtskampioenschappen onder de 15 jaar gehouden, twee judoka’s van Judokan deden hier aan mee. Aiden Seits kwam uit in de klasse tot 34 kg maximaal oranje band, zijn eerste partij won het met ippon (door een houdgreep). In de tweede en derde partij liet hij zich verrassen door zijn tegenstanders en verloor, zijn vierde partij scoorde hij eerst met waza-ari en maakte de partij af met een houdgreep. Zijn laatste tegenstander (de latere nummer 1) wist hij wel 17 seconde in een houdgreep te houden, net 3 seconde te weinig voor een ippon, daarna werd hij door tegenstander nog teruggepakt. Aiden eindigde als vierde op het podium. Luca Wolfs werd door een hoger gewicht naar de klasse tot 50 kg geplaatst. Hij verloor zijn eerste partij, maar kon met een overname en houdgreep de tweede partij winnen. Om een plaats op het podium te bemachtigen moest hij de laatste partij winnen, dit lukte deze keer niet daarom een vijfde plaats voor Luca.

Examens

Zondag 22 januari werden bij Judokan de halfjaarlijkse examens gehouden. De meeste judoka’s behaalde een slip op de band. Een aantal behaalde een nieuwe kleur band. Voor de gele band slaagde Hans Schrijvers, Sébas Schijns, Nikki Knipschild, Kasper Hulsen, Shania de Kleer, Aydin Akel en Sen van Hoorn. De oranje band werd behaald door Cécile Schijns, Amber Schrauwen en Jules Ummels. Weer een stap hoger, de groene band werd uitgereikt aan Paco Gruintjes, Joyce Moers en Sako Kwee. Lotte van Horssen mocht de blauwe band in ontvangt nemen, ze was deze keer de enige met deze mooie prestatie, op naar de bruine band. Deze keer waren er geen judoka’s die voor bruin opgingen, maar over een half jaar zijn er zeker diverse kandidaten.

Regenboogjudotoernooi succesvol

Op zondag 15 januari werd het 14e “Regenboogjudotoernooi” gehouden in de gymzaal van basisschool “de Kring”. Meer dan 120 kinderen stonden op de mat om goed judo te laten zien. Van 26 deelnemers van Judokan waren er weer veel prijswinnaars. Goud was er voor Adrian Klaar, Rim Latrache, Luana Paiano, Finn Meijers, Scott Sijen, Aiden Seits die voor de eerste keer meedeed aan de leeftijdscategorie onder de 15 jaar, Anne Huitema en Luca Wolfs die beide vier keer een ippon scoorde en een keer een waza-ari.

Zilver werd behaald door Aydin Akel (die voor de eerste keer meedeed), Cécile Schijns, Hans Schrijvers, Anne Gilde en Tim Janssen.

Brons was er voor Sen van Hoorn, Jonah van Dijk, Björn Koorneef en Giel Tillie. De andere deelnemers van Judokan ontvingen een mooie medaille met “Regenbooglint”.
De kinderen die aan de tekenwedstrijd meededen konden ook nog een mooi judoartikel uitzoeken, Anne Gilde werd hierbij eerste.