Kokakids toernooi succesvol

Op zondag 8 april werd er bij Judoteam Maastricht weer een Kokakids toernooi gehouden, van Judokan namen 8 judoka’s deel. Er werd drie keer goud gehaald. Anne Gilde wist haar tegenstanders met offerworp en houdgreep te overwinnen waardoor ze eerste werd. Giel Tillie won drie keer en werd ongeslagen kampioen in zijn klasse. Milan de Ruiter won zelfs vier partijen en klom daardoor op het hoogste podium. Omdat Milan eerste was moest Aydin met drie gewonnen partijen genoegen nemen met het zilver, een mooie prestatie. In de klasse tot 24 kg wist Ruben Krutzen de tweede prijs te behalen in een groep van zes judoka’s. De nog onervaren Elias Speek wist ook het zilver te winnen in de klasse tot 27 kg. Maddox Aspers behaalde het brons in een groep van vijf judoka’s, een mooie prestatie.

Toernooi To-Zai in Berg en Terblijt.

Op zondag 25 maart namen 13 judoka’s van Judokan Maastricht deel aan het 4e Meester Engelbert toernooi van Judoclub To-Zai en Judoclub Ko-Tani in de sporthal in Berg en Terblijt. Anne Gilde werd kampioen in de klasse tot 40 kg bij de meisjes door haar twee tegenstanders met ippon uit te schakelen. Bram Cicek won zijn eerste drie partijen met heup- en beenworpen maar verloor helaas de finale, de tweede prijs voor Bram. Ook Tim Janssen won drie keer maar wist de finale niet in zijn voordeel te beslechten, zilver voor Tim. In de categorie onder de 15 jaar wist Scott Sijen een mooie tweede prijs te winnen. Ruben Krutzen stond wel vijf keer op de mat om uiteindelijk de derde prijs in ontvangst te mogen nemen in de klasse tot 24 kg. Hans Schrijvers liet zich in de eerste partij verassen en vocht zich terug naar de derde plaats met allemaal ippons. Aydin Akel stond ook vijf keer op de mat maar verloor net de partij voor de derde plaats, dus net geen podium plaats maar een hard bevochten vierde. Ook Tim Cicek behaalde de vierde plaats. Een mooie herinneringsmedaille was er voor de harde werkers, Tijn Homan, Pim van Trier, Jonah van Dijk, David van der Linde en Maddox Aspers

10e Heuvellandjudotoernooi in Houthem

Op zondag 11 maart werd er in Houthem het 10e Heuvellandjudotoernooi gehouden. Van Judokan Maastricht deden er 19 judoka’s mee. Hiervan werden zeven judoka’s kampioen in hun klasse. Giel Tillie wist wel vier keer te scoren met een ippon door zeer mooi judo. In de klasse tot 24 kg wist Ruben Krutzen zijn drie tegenstanders allemaal in een houdgreep te pakken en met ippon te winnen. Anne Gilde die bij de jongens was ingedeeld omdat er te weinig meisjes waren in haar klasse wist al haar tegenstanders te overwinnen en ontving de mooie gouden medaille. Aiden Seits kwam uit in de klasse onder de 15 jaar en scoorde ook in iedere partij met ippon, dus ook een eerste prijs voor Aiden. Goud was er ook voor Luca Wolfs, Rim Latrache en Björn Koorneef die ook alle partijen met ippon afsloten. Er waren ook zeven judoka’s die met het zilver naar huis gingen en slechts een partij verloren, soms van een clubgenoot, zoals Jonas Schrijvers en Tim Janssen die beide heel goed judo liet zien. Ook Jonah van Dijk ziet nu dat de wedstrijdgroep zijn vruchten begint af te werpen, een tweede prijs voor Jonah. David Borst moest alleen in Anne zijn meerdere erkennen hierdoor ook op de tweede plaats. De broers Scott en Ike Sijen wisten beide het zilver te pakken. In de zwaarste klasse wist Yoshua Severins de tweede prijs te pakken door in de laatste 2 seconden nog uit een houdgreep te komen en deze over te nemen waarna hij deze niet meer losliet. Brons was er nog voor Hans Schrijvers, Maddox Aspers en Pim van Trier. Tim Cicek en Cas van Trier moesten het deze keer met een herinneringsmedaille doen omdat ze net naast het podium eindigde.

Toernooi in Baexem

Zondag 4 maart namen 5 judoka’s deel aan het toernooi in Baexem, er werd weer hard gestreden maar het lukt helaas niet om allemaal op het podium te belanden. Bram Cicek wist zijn eerste partij met ippon (2 x de waza-ari) af te sluiten. In zijn tweede partij moest hij hard werken om een waza-ari scoren maar toch winst voor Bram, zijn laatste partij won hij ook met ippon daarom de eerste prijs voor Bram. Björn Koorneef won zijn eerste 3 partijen met mooie schouderworpen en maki-komi (offerworp). In de laatste partij raakte hij geblesseerd waardoor hij zich gewonnen moest geven, hij ontving daarom de zilveren medaille, een mooie prestatie. In de klasse tot 34 kg wist Tim Janssen met heel degelijk technisch judo 2 partijen met ippon te winnen, ook voor Tim de tweede prijs. Brons was er voor Maddox Aspers die zijn tweede partij met ippon won door een directe o-soto-gari (beenworp). Jonah van Dijk wist deze keer niet op het podium te komen maar toonde heel goede inzet en weerstand, een vierde plaats voor Jonah. Alle judoka’s ontvingen nog een mooie herinneringsmedaille.

Clubexamens januari 2018

Op zondag 28 januari werden bij Judokan weer de halfjaarlijkse clubexamens gehouden. Voor de gele band slaagde deze keer; Pim van Trier, Ruben Krutzen, Bram Cicek, Mirthe Willems en Maddox Aspers. De oranje band werd uitgereikt aan Aydin Akel, Lana van Nunspeet, Lieve Hinskens, Diego Peeters en Noa Lamberts. De volgende band, de groene, werd behaald door Max Hinskens, David van der Linde, Cécile Schijns, Jonas Schrijvers en Rim Latrache. Deze dag wisten vader en dochter Andries en Anne Gilde gelijktijdig de blauwe band te halen, een mooie prestatie. Deze keer waren er geen kandidaten voor de bruine band, maar deze zullen er in juni wel weer zijn. De andere judoka’s ontvingen deze keer een verdiende slip op hun band. Wie weet, volgende keer de band?

15e “Regenboogjudotoernooi” zeer geslaagd

Op zondag 14 januari namen 150 kinderen deel aan het vijftiende “Regenboogjudotoernooi” in De Heeg, hiervan waren 25 deelnemers van Judokan zelf van de partij. Wel zes judoka’s werden kampioen in hun klasse. Bram Cicek en Tim Janssen wonnen beide vier keer met een ippon (vol punt) en kwamen op het hoogste podium. Anne Gilde en Aiden Seits hadden maar drie partijen nodig met ippon om het goud in ontvangst te mogen nemen. De nog onervaren Maddox Aspers was goed op dreef en won al zijn partijen om ook zo de eerste prijs te bemachtigen. Mirthe Willems vloerde al haar tegenstanders en was ook nummer een in haar groep. Zes judoka’s behaalde de tweede prijs. Tim Cicek deed dit met twee ippons, David Borst met twee ippons en een keer een waza-ari. Een tweede prijs was er ook voor de onervaren Tijn Homan die pas voor de eerste keer meedeed. Björn Koorneef won drie van de vier partijen in zijn klasse onder de 12 jaar en eindigde ook op de tweede plaats. Jonas Schrijvers en Scott Sijen verdiende het zilver door goede inzet en techniek. Het brons werd toegekend aan Ruben Krutzen, Lukas Edwards, Hans Schrijvers, Ike Sijen, David van der Linde en Rim Latrache. De andere kinderen moesten deze keer genoegen nemen met een mooie herinneringsmedaille.

Eerste toernooi van 2018

Eerste judoprijzen op het Nieuwjaarstoernooi in Amby.

Op zondag 7 januari namen 9 judoka’s van Judokan deel aan het Nieuwjaartoernooi in Amby. Iedereen kwam in een nieuwe leeftijdsklasse. Er waren groepen tot zes judoka’s gemaakt waarbij iedereen tegen elkaar mocht judoën. David Borst kwam in de klasse tot 38 kg uit en won tot twee keer met ippon en ontving zilver voor zijn prestatie. Tim Janssen stond vijf keer op de mat en won er hier vier van, ook hij krijg de tweede prijs. De zes jarige Tim Cicek wist met een waza-ari ook de tweede prijs te bemachtigen. Brons was er voor Bram Cicek die zijn uiterste best deed om hoger op te komen. Scott Sijen had net te weinig punten gescoord om als derde te eindigen dus net de vierde plaats. Ook Anne Gilde greep net naast het brons door twee van de vijf partijen te winnen, wat net niet genoeg was om op het podium te komen. Pim van Trier moest ook even wennen aan de nieuwe leeftijdsklasse waar hij nu in terecht was gekomen, toch drie van de vijf partijen met winst afgesloten en net te weinig punten. Voor David van der Linde en Hans Schrijvers was er deze keer een herinneringsmedaille.

Mathijs Vermeulen geslaagd voor Judoleraar A

Op zondag 17 december is Mathijs Vermeulen geslaagd voor zijn diploma Judoleraar A in Wijk bij Duurstede. Zijn theoretische gedeelte had hij al eerder afgerond.
Deze zondag was het laatste onderdeel lesgeven aan de beurt, hij had wel 19 enthousiaste leerlingen van 4 clubs meegenomen en een aantal ouders als chauffeur. Ook zijn eigen stagebegeleiders waren van de partij. De les van 45 minuten liep gesmeerd en daarna kreeg Mathijs nog een aantal goede vragen over de les van de drie beoordeelaars. Hij kreeg ook diverse complimenten over zijn les en zijn positieve uitstraling. Mathijs is als zins 1998 lid van Judokan en geeft nu ook al enige jaren les in zijn eigen club in Urmond.
Wij wensen Mathijs veel plezier met zijn behaalde diploma en hopen dat hij ook de cursus Judoleraar B gaat doen.

Mathijs van harte gefeliciteerd.

Namens alle leden Judokan Maastricht, J.C. Urmond en J.C. “Kano” Houthem

Limburgse Budodag weer zeer leerzaam

Op zondag 10 december namen 15 judoka’s van Judokan Maastricht deel aan de Limburgse Budodag in Roermond.
De Judoka’s kregen in het eerste blok les van judo, jiu-jitsu en aikido leraren uit ons district, alle judoka’s mochten eens proeven aan alle takken van sport.
In lesblok twee werd er lesgegeven in jiu-jitsu met stok aanvallen, dit was een hele belevenis voor de kinderen.
Hierna was Wereldkampioen Ruben Houkes aan de beurt, die de kinderen zijn specialiteit liet zien en beoefenen, Anne Gilde mocht een aantal keer als Uke fungeren wat ze helemaal niet erg vond.
Na de trainingen nam Ruben rustig de tijd om met de judoka’s op de foto te gaan of een handtekening uit te delen.
De senioren kregen na de pauze les van Ruben die weer iedereen verraste met zijn leuke en interessante technieken.

Iedereen die heeft meegedaan heeft met plezier gewerkt en genoten.

Kokakids toernooi in Maastricht

Op zondag 3 december werd er in Maastricht weer het Kokakids toernooi gehouden door Judoteam Maastricht. Negen judoka’s van Judokan Maastricht waren van de partij. Ruben Krutzen wist alle partijen met ippon af te sluiten kwam op de hoogste podiumplaats. Adrián Klaar wist ook zijn drie partijen te winnen waardoor hij het goud verdiende. Bram Cicek wist deze keer het zilver in de wacht te slepen met een score van twee keer een ippon (houdgreep en een beenworp). Een tweede plaats was er ook voor Tim Janssen die de eerste partij op beslissing van de scheidsrechter verloor. Anne Gilde wist ook het zilver te veroveren in haar klasse tot 40 kg. Brons was er voor Pim van Trier en Maddox Aspers die beide heel hard hebben gewerkt voor deze derde plaats. Een vierde plaats was nog weggelegd voor Tim Cicek en David van der Linde.