Geslaagden tijdens de examens

Zondag 11 juli mochten een aantal leden op voor een hogere slip of band. Ondanks de corona waar de leden het met online judolessen en buitentraining moesten doen waren de prestaties goed te noemen. De volgende judoka’s behaalde een slip op hun band, Janne, Luca, Stijn, Quinn, Menke, Youp, Silke, Nora, Kaitlynn, Naomi, Luc, Morris, Fenna, Merel en Naomi. Een aantal leden slaagde voor de gele band, dit waren o.a. Kayliegh, Rosa, Toine, Bart, Lucrezia, Mario en Blessed. Benthe slaagde voor de oranje band. Groen was er deze keer voor Isa. Jonah wist de blauw band te bemachtigen. Twee judoka’s wisten te slagen voor de laatste band (de bruine) die je in de club kunt halen, dit waren Andries en Max. Mooie prestatie van deze twee judoka’s, nu weer trainen voor de felbegeerde zwarte band.

De laatste trainingen zullen op dinsdag 20 en vrijdag 23 juli plaatsvinden, daarna is het even vakantie. De eerste lessen zullen dan op dinsdag 31 augustus en vrijdag 3 september plaatsvinden, een week voordat de scholen weer van start gaan.

Op vrijdag 10 september is er geen les i.v.m. het judokamp wat dat weekend zal plaatsvinden.

Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie en blijf gezond.

Instucteur valbreken

Judolessen binnen ook weer van start

Vanaf 19 mei mogen de judoka’s weer binnen sporten, dit is heel fijn omdat het weer soms niet wil meewerken.

Er gelden wel een paar regels.

  • de judoka’s mogen zich niet omkleden in de kleedkamer
  • de judoka’s mogen tot 17 jaar wel contact hebben met elkaar
  • judoka’s vanaf 12 jaar dragen totdat ze op de mat gaan een mondkapje.
  • er mogen geen ouders of publiek binnen wachten of kijken

Verder regels worden tijdens de les uitgelegd.

Wij hopen iedereen weer te ontmoeten op de normale lestijden, verdere info volgt via de mail.

Judokan Maastricht doet mee

Judokan Maastricht doet mee aan de actie “gun je kind judo”van de Judo Bond Nederland (www.jbn.nl)

Kinderen kunnen via de site www.gunjekindjudo.nl zich opgeven voor proeflessen, je kunt voor 3 lessen inschrijven of een mail sturen naar judokanmaastricht@outlook.com.

Ook doen we mee met de actie Sjors Sportief van de gemeente Maastricht, dit boekje is uitgedeeld op alle basisscholen in Maastricht.

Grijp je kans en beleef hoe leuk judo eigenlijk is.

Judolessen in de buitenlucht

Nu het soms wat beter weer is zijn we gestart met buiten judolessen, de leden krijgen 1 dag voor de les een mail of de les buiten doorgaat, dit is zeer afhankelijk van het weer. Bij zeer slecht weer zal er online les zijn. Dus hou de mail in de gaten. Wij streven ernaar om zo vaak mogelijk weer samen buiten te trainen, totdat we natuurlijk weer binnen mogen trainen.

Online judolessen gestart

Omdat we nog niet binnen mogen trainen, hebben we een tijdelijk alternatief. Vanaf vrijdag 22 januari is Judokan gestart met online judolessen. De leden krijgen een link toegestuurd per mail, zodat ze kunnen deelnemen aan de online-lessen. De les bestaat uit een warming-up, judotechnieken houdgrepen en andere vormen van judobeweging. Als je niemand hebt om mee te oefenen, maak dan een pop door een kussen of dekenrol in een trui of iets degelijks te stoppen zodat je iets hebt om met te oefenen. Het zou erg leuk zijn als ouders ook met de kinderen meedoen, ze hoeven niet te vallen.

De lessen worden meestal om maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gegeven, info over de tijden staan in de mail omdat deze wel eens kunnen verschillen per dag of week.

Succes ermee en meld je aan.

Judolessen tijdelijk opgeschort

Door de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet is het momenteel niet mogelijk om judolessen te verzorgen. We mogen van de gemeente geen gebruik maken van de gymzaal waardoor judolessen niet mogelijk zijn.

Deze regeling geldt zeker t/m 9 februari 2021.

De kinderen die tijdens de lessen examens hebben gehad krijgen zover dat mogelijk is de band of slip thuis gebracht of in de brievenbus gedaan. Kinderen waar dit niet mogelijk is (Belgiƫ en te ver weg) krijgen hun band/slip als we weer starten met de lessen.

Ik vind het ook erg vervelend maar het in denk ik noodzakelijk zodat we van het virus afkomen en hopen op betere tijden.

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar.

Judokan steunt de gehandicaptensport

De leden van Judokan hebben afgelopen jaren al een aantal keer door de straten van De Heeg en Randwijck gecollecteerd voor de gehandicaptensport.

Dit jaar doen we mee aan de grote droomloterij van de gehandicaptensport. Je kunt meedoen door op onderstaande link te klikken. https://loterij.degrotedroomloterij.nl/?affiliate=5bf011b6-bfe9-403f-acca-25fb77eb39e0

Of door via onderstaande QR code

Een deel van het geld komt ten goede van de gehandicapten leden van Judokan. Er zijn mooie prijzen te winnen kijk op https://www.degrotedroomloterij.nl/

Alvast bedankt voor het meedoen.

trainingen

De trainingen voor de jeugd onder de 18 jaar blijven gewoon doorgaan, de senioren hebben een speciaal programma, hierover is een mail verzonden.

Zorg wel dat je met judokleding naar de judo komt. Ouders mogen nog steeds niet naar binnen. De regels van de gemeente hangen op bij de ingang.

Judoseizoen 2020-2021 van start

Op dinsdag 18 augustus starten de judolessen weer in de gymzaal van basisschool “de Kring” in De Heeg. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de judolessen. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom om eens kennis te maken met de judosport. De lestijden en groepen vindt u op onze site. Meestal kun je als je nieuw bent wel een judopak lenen.