Toernooi Nieuw-Bergen.

Op zondag 28 oktober werd in Nieuw-Bergen het jeugdtoernooi van Judoclub Maasduinen gehouden. Van Judokan deden zes judoka’s mee. Iris Drinckwaard kwam in een hogere klasse uit omdat in haar eigen klasse waren geen tegenstanders, maar dit weerhield Iris niet om al haar vier de tegenstanders te vloeren. Ze werd daardoor kampioen in de klasse tot 28 kg. In de klasse tot 21 kg wist Tim Cicek twee van de drie partijen te winnen en werd tweede. Zilver was er ook voor Jonah van Dijk, die ze bijna vergeten waren in te delen in de goede gewichtsklasse. In de zelfde klasse wist David van der Linde het brons te pakken. Een derde prijs was er ook voor Ruben Krutzen die twee van de vier partijen won. Bram Cicek moest deze keer genoegen nemen met een vierde plaats omdat hij net te weinig punten had voor de derde plaats.

Goud en zilver in Swalmen

Op zondag21 oktober werd in Swalmen het jaarlijkse Jacqueline en Karel Langen judotoernooi gehouden. Van Judokan waren zeven judoka’s van de partij. Bram Cicek won zijn eerste partij binnen enkele seconde met een beenworp, in zijn tweede partij maakte hij een houdgreep en daarna een beenworp en een houdreep, hij won alles en kreeg het goud. Ook Ruben Krutzen was onoverwinnelijk, de eerste partij scoorde hij waza-ari (half punt) en de andere twee partijen met ippon (vol punt), eerste prijs voor Ruben. Tim Cicek wist twee keer met ippon te scoren, zilver voor Tim. De broers Pim en Cas van Trier wisten beide twee keer te winnen met behaalde ook de tweede prijs. Arthur Gordijn doet nog niet zolang judo maar wist door inzet te scoren, zilver voor Arthur. Jonah van Dijk won 3 van de 4 partijen en had net te weinig punten voor het goud, daarom ook zilver.

Heel veel prijzen voor Judokan

Op zondag 7 oktober werd het 17e beginnerstoernooi van E.J.C. Grevenbicht gehouden in de Stadssporthal in Sittard. Zestien judoka’s van Judokan Maastricht deden hier aan mee. Er was een kampioen in de klasse tot 44 kg, dit was Anne Gilde die haar eerste partij won op beslissing van de scheidsrechter omdat ze meer aangevallen had. Maar de volgende partijen waren allemaal beslist door mooie werptechnieken met een ippon als gevolg, dus een eerste prijs voor Anne. Een zilveren medaille werd in ontvangst genomen door Ike Sijen, Ruben Krutzen, Iris Drinckwaard en Jonas Schrijvers. In de klasse van Jonas was er tot 2 keer toe een gelijke stand tussen de 3 judoka’s waardoor er gewogen moest worden (de lichtste is dan eerste en zo verder) daarom moest Giel Tillie deze keer genoegen nemen met een derde prijs omdat hij net 1 kg zwaarder was als Jonas. Hans schrijvers moest twee keer een ippon scoren om op de derde plaats te komen, ook het zusje Benthe wist deze keer een bronzen medaille te behalen. Brons was er ook voor Maddox Aspers, Arthur Gordijn (die voor de eerste keer aan een groter toernooi meedeed), Jonah van Dijk (die een partij met ippon won). David van der Linde was goed op dreef in zijn zware klasse waar hard gestreden werd, dit werd beloond met een bronzen medaille. Een derde plaats was er ook voor Pim en Cas van Trier, Kevin Krutzen en Tim Janssen (die wel zijn laatste partij met ippon afsloot).

Eerste toernooi van seizoen 2018-2019 in Susteren succesvol

Op zondag 30 september werd in Susteren het BC Samurai toernooi gehouden. Van Judokan Maastricht deden elf judoka’s mee. Tim Cicek wist beide partijen met twee waza-ari’s te winnen en werd kampioen in de klasse tot 21 kg. Ruben Krutzen won twee partijen met waza-ari (half punt) en een partij met ippon (vol punt) en werd ook kampioen in de klasse tot 27 kg. In de leeftijdsklasse 2007/2008 geboren tot 42 kg wist Giel Tillie met mooi judo en hard werken de eerste prijs te behalen. Bram Cicek won een keer met ippon en behaalde de tweede prijs een mooie beker. Ook Anne Gilde wist de het zilver in de wacht te slepen. Hans Schrijvers won twee van de vier partijen en ontving het brons in zijn klasse. Een vierde plaats was er voor Kevin Krutzen die met zijn 5 jaar voor de eerste keer meedeed aan een groot toernooi. Een vierde plaats was er voor Jonah van Dijk die heel hard gewerkt had maar net niet op het podium eindigde. Verder kregen Björn Koorneef, Tim Janssen en David van der Linde ook een mooie herinneringsmedaille voor hun vierde plaats.

Toernooi in Dronten

Op zaterdag 30 juni deed Anne Gilde mee aan een groot toernooi in Dronten, ze wist de 3e prijs te veroveren in de klasse tot 44 kg. Een mooie prestatie.

Examens bij Judokan Maastricht

Op zondag 24 juni werden bij Judokan Maastricht de halfjaarlijkse clubexamens gehouden. Een groot deel van de leden ging op voor een slip op de band of voor de hele band. Ze mochten weer laten zien wat ze allemaal hebben geleerd op judogebied. Er kwam weer een heel assortiment van technieken zoals, been, heup, schouder, arm en offerworpen langs, ook de overname en combinatietechnieken kwamen aan bod. Bij het grondwerk werden o.a. houdgrepen, kantelingen en bevrijdingstechnieken gedaan en voor de oudere judoka’s ook armklemmen en omstrengelingen. Alles onder toeziend oog van verschillende lesgevers en ervaren leden. De gele band werd behaald door Tim Cicek, Ike Sijen, Cas van Trier, Tijn Homan, Isis Herberichs, Robin Evers en Elias Speek. De oranje band werd toegekend aan Hans Schrijvers, Sébas Schijns, Taro van der Laan, Jonah van Dijk, Joep Wijnands en Alec Heijen.
De volgende band is de groene band, deze werd omgeknoopt bij Scott Sijen, Jules Ummels, Giel Tillie, Amber Schrauwen en Maarten Schrijvers. Een judoka behaalde de blauwe band, namelijk Joyce Moers. De hoogst behaalbare band op de eigen club is de bruine band, deze was voor Yoshua Severins en Kevin Moers, deze jongens kunnen ook gaan trainen voor de begeerde zwarte band.

Slotdag pupillenuitwisseling

Op zaterdag 2 juni werd de slotdag van de pupillenuitwisseling gehouden, dit betekend dat er teams worden gevormd uit alle deelnemende clubs. Hierdoor ontstaat een gezellige saamhorigheid tussen alle clubs en de verschillende begeleiders. Judoclub Urmond was deze keer de gastheer en alles liep op rolletjes. Iedere judoka ontving een mooie medaille en zijn verdiende punten voor de vaantjes en de eindmedaille.
In het nieuwe seizoen worden weer diverse pupillenuitwisselingen gehouden, de data worden na de vakantie vastgesteld.

Team Ki-ai 2e prijs op Limburgs kampioenschap.

Op zondag 26 mei namen 9 judoka’s van Judokan Maastricht, J.C. “Kano” Houthem en J.C. Urmond samen deel aan de Limburgse Kampioenschappen voor de jeugdteam, met de naam Ki-ai (alles geven) wat voor de organisator een moeilijke naam was om uit te spreken.
Het team bestond uit (- 30 kg) Björn en Hans, (- 34 kg) Jonah en Milan, (- 38 kg) Tim en Stig, (- 42 kg) Giel en Jonas, (42+ kg) Jop.
Ze gingen de strijd aan tegen een team van Hercules die kampioen werden, daardoor werd ons team tweede in de categorie jeugd onder de 12 jaar (B). Volgend jaar proberen we weer een team te vormen en werken voor de eerste plaats.

Kaizen toernooi in Echt

Op zaterdag 19 en zondag 20 mei werd in Echt het Internationale Kaizen toernooi gehouden. Op zaterdag namen drie judoka’s deel en zondag een. Tim Janssen startte goed met een mooie o-soto-gari en won zijn eerste partij met ippon. Daarna wist hij niet te scoren waardoor hij in de groep van 30 deelnemers niet verder kwam. David van der Linde die in de zelfde groep zat, raakte in zijn zwaar bevochten partij geblesseerd en moest opgeven. Anne Gilde kwam deze keer ook niet tot scoren en eindigde in de poule van zeven als 5e. Zondag was het Bram die zowel in de eerste als tweede partij voor stond met waza-ari maar deze score niet kon vasthouden, waardoor ook hij werd uitgeschakeld.
Volgende keer beter.

Goud, 2 keer zilver en brons voor de leden van Judokan op open Busen kata kampioenschappen

Op zaterdag 12 mei werden in Roermond de voor de tweede keer de open district Busen kata wedstrijden gehouden. Er werden in vijf categorieën gestreden om de titel door totaal 19 koppels.
In de categorie 3 series Nage-no-kata werd Senno Triantis met judopartner Luca Wolfs van Judokan Maastricht kampioen, de tweede plaats was voor het zelfde koppel maar dan met Luca als tori. Brons was er voor Sam Korten met partner Lizan Kivits van Dantai Ittervoort.
In de categorie volledig Nage-no-kata (dan-klasse) Wist Lizan Kivits met partner Frank Coumans de titel te pakken, zilver was er voor Cleo Lahaye met partner Naomi Jaegers van Judokan Maastricht. Brons was voor Steven Kroon en uke Marcel Cornellise van Randers Budosporten uit Alkmaar.
Als derde kata werd het Katame-no-kata gedemonstreerd door zes koppels, kampioen werd Lizan Kivits met partner Frank Coumans van Dantai Ittervoort, de tweede plaats was voor Marcel van der Kruis met partner Mark Donners van Sportschool Pepels. Het brons ging naar Harm Schmitz en Vinnie Holtslag van Nippon Sport.
De vierde categorie kwam het Gonosen-no-kata aan bod, ook hier wist Lizan Kivits en Frank Coumans het goud te pakken. Zilver ging naar Marcel Cornellise en Steven Kroon van Randers Budosporten en het brons ging naar Cleo Lahaye en Naomi Jaegers van Judokan Maastricht.
Bij de laatste groep het Kime-no-kata waren deze keer slecht twee koppels, goud ging naar Marcel van der Kruis en Mark Donners en zilver naar Steven Kroon en Marcel Cornellise.
Een zeer geslaagde dag en iedereen van harte gefeliciteerd.