15e “Regenboogjudotoernooi” zeer geslaagd

Op zondag 14 januari namen 150 kinderen deel aan het vijftiende “Regenboogjudotoernooi” in De Heeg, hiervan waren 25 deelnemers van Judokan zelf van de partij. Wel zes judoka’s werden kampioen in hun klasse. Bram Cicek en Tim Janssen wonnen beide vier keer met een ippon (vol punt) en kwamen op het hoogste podium. Anne Gilde en Aiden Seits hadden maar drie partijen nodig met ippon om het goud in ontvangst te mogen nemen. De nog onervaren Maddox Aspers was goed op dreef en won al zijn partijen om ook zo de eerste prijs te bemachtigen. Mirthe Willems vloerde al haar tegenstanders en was ook nummer een in haar groep. Zes judoka’s behaalde de tweede prijs. Tim Cicek deed dit met twee ippons, David Borst met twee ippons en een keer een waza-ari. Een tweede prijs was er ook voor de onervaren Tijn Homan die pas voor de eerste keer meedeed. Björn Koorneef won drie van de vier partijen in zijn klasse onder de 12 jaar en eindigde ook op de tweede plaats. Jonas Schrijvers en Scott Sijen verdiende het zilver door goede inzet en techniek. Het brons werd toegekend aan Ruben Krutzen, Lukas Edwards, Hans Schrijvers, Ike Sijen, David van der Linde en Rim Latrache. De andere kinderen moesten deze keer genoegen nemen met een mooie herinneringsmedaille.

Eerste toernooi van 2018

Eerste judoprijzen op het Nieuwjaarstoernooi in Amby.

Op zondag 7 januari namen 9 judoka’s van Judokan deel aan het Nieuwjaartoernooi in Amby. Iedereen kwam in een nieuwe leeftijdsklasse. Er waren groepen tot zes judoka’s gemaakt waarbij iedereen tegen elkaar mocht judoën. David Borst kwam in de klasse tot 38 kg uit en won tot twee keer met ippon en ontving zilver voor zijn prestatie. Tim Janssen stond vijf keer op de mat en won er hier vier van, ook hij krijg de tweede prijs. De zes jarige Tim Cicek wist met een waza-ari ook de tweede prijs te bemachtigen. Brons was er voor Bram Cicek die zijn uiterste best deed om hoger op te komen. Scott Sijen had net te weinig punten gescoord om als derde te eindigen dus net de vierde plaats. Ook Anne Gilde greep net naast het brons door twee van de vijf partijen te winnen, wat net niet genoeg was om op het podium te komen. Pim van Trier moest ook even wennen aan de nieuwe leeftijdsklasse waar hij nu in terecht was gekomen, toch drie van de vijf partijen met winst afgesloten en net te weinig punten. Voor David van der Linde en Hans Schrijvers was er deze keer een herinneringsmedaille.

Mathijs Vermeulen geslaagd voor Judoleraar A

Op zondag 17 december is Mathijs Vermeulen geslaagd voor zijn diploma Judoleraar A in Wijk bij Duurstede. Zijn theoretische gedeelte had hij al eerder afgerond.
Deze zondag was het laatste onderdeel lesgeven aan de beurt, hij had wel 19 enthousiaste leerlingen van 4 clubs meegenomen en een aantal ouders als chauffeur. Ook zijn eigen stagebegeleiders waren van de partij. De les van 45 minuten liep gesmeerd en daarna kreeg Mathijs nog een aantal goede vragen over de les van de drie beoordeelaars. Hij kreeg ook diverse complimenten over zijn les en zijn positieve uitstraling. Mathijs is als zins 1998 lid van Judokan en geeft nu ook al enige jaren les in zijn eigen club in Urmond.
Wij wensen Mathijs veel plezier met zijn behaalde diploma en hopen dat hij ook de cursus Judoleraar B gaat doen.

Mathijs van harte gefeliciteerd.

Namens alle leden Judokan Maastricht, J.C. Urmond en J.C. “Kano” Houthem

Limburgse Budodag weer zeer leerzaam

Op zondag 10 december namen 15 judoka’s van Judokan Maastricht deel aan de Limburgse Budodag in Roermond.
De Judoka’s kregen in het eerste blok les van judo, jiu-jitsu en aikido leraren uit ons district, alle judoka’s mochten eens proeven aan alle takken van sport.
In lesblok twee werd er lesgegeven in jiu-jitsu met stok aanvallen, dit was een hele belevenis voor de kinderen.
Hierna was Wereldkampioen Ruben Houkes aan de beurt, die de kinderen zijn specialiteit liet zien en beoefenen, Anne Gilde mocht een aantal keer als Uke fungeren wat ze helemaal niet erg vond.
Na de trainingen nam Ruben rustig de tijd om met de judoka’s op de foto te gaan of een handtekening uit te delen.
De senioren kregen na de pauze les van Ruben die weer iedereen verraste met zijn leuke en interessante technieken.

Iedereen die heeft meegedaan heeft met plezier gewerkt en genoten.

Kokakids toernooi in Maastricht

Op zondag 3 december werd er in Maastricht weer het Kokakids toernooi gehouden door Judoteam Maastricht. Negen judoka’s van Judokan Maastricht waren van de partij. Ruben Krutzen wist alle partijen met ippon af te sluiten kwam op de hoogste podiumplaats. Adrián Klaar wist ook zijn drie partijen te winnen waardoor hij het goud verdiende. Bram Cicek wist deze keer het zilver in de wacht te slepen met een score van twee keer een ippon (houdgreep en een beenworp). Een tweede plaats was er ook voor Tim Janssen die de eerste partij op beslissing van de scheidsrechter verloor. Anne Gilde wist ook het zilver te veroveren in haar klasse tot 40 kg. Brons was er voor Pim van Trier en Maddox Aspers die beide heel hard hebben gewerkt voor deze derde plaats. Een vierde plaats was nog weggelegd voor Tim Cicek en David van der Linde.

Toernooi Oud-Geleen

Op zondag 19 november namen 2 judoka’s deel aan het toernooi in Oud-Geleen.
Zowel David van der Linde als Giel Tillie eindigde als 5e na een zware strijd, meer zat er deze keer niet in.

Districtskampioenschappen onder de 12 jaar

Op zondag 12 november werd in Roermond de districtskampioenschappen gehouden, 14 judoka’s gingen voor de titel, maar dit was niet zo gemakkelijk. Tim Cicek wist een bronzen medaille te behalen in de klasse tot 18 kg. Tim Janssen (drie keer ippon) en Björn Koorneef eindigde nog als 5e in een grootte poule.

24e Geuldaltoernooi in Valkenburg a/d Geul

Op zondag 5 november 18 leden van Judokan Maastricht deel aan het 24e Geuldaltoernooi in Valkenburg a/d Geul. Er waren wel 370 deelnemers in ongeveer 60 leeftijd en gewichtsklassen. Bram Cicek werd ongeslagen kampioen in zijn klasse tot 24 kg, zijn vriend en clubgenoot Ruben Krutzen moest daarom genoegen nemen met het zilver. Hans Schrijvers won vier van de vijf partijen en wist ook de tweede plaats te veroveren. Brons was er voor David Borst die wel vier keer een ippon scoorde. In de klasse tot 34 kg wist Scott Sijen de derde podiumplaats te bemachtigen door sterk judo. De andere judoka’s moesten deze keer genoegen nemen met een mooie herinneringsmedaille.

Toernooi Swalmen succesvol

Op zondag 29 oktober werd in Swalmen het Jacqueline en Karel Langen Toernooi gehouden. Van Judokan Maastricht namen elf judoka’s mee. Ruben Krutzen zeven keer waza-ari en drie keer ippon in drie partijen en was ongeslagen kampioen in de klasse -24 kg. Hans Schrijvers won alle vijf de partijen in de klasse tot 27 kg en kreeg daarom de gouden beker. Pim van Trier scoorde met een mooie heupworp en houdgrepen vier keer een ippon en werd kampioen in de klasse tot 34 kg. Tim Cicek wist in de klasse tot 21 kg met twee gewonnen partijen het zilver te winnen. De tweede prijs was er ook voor Mirthe Willems die het tegen twee zwaardere tegenstanders moest opnemen. Brons was er voor Giel Tillie, Jonah van Dijk en Björn Koorneef. Een herinneringsmedaille werd uitgereikt aan Scott Sijen, Rim Latrache en Jonas Schrijvers.

Toernooi in Nieuw-Bergen

Op zondag 1 oktober hield Judo Ryu Maasduinen het Hajime toernooi. Vier leden van Judokan namen hieraan deel. Als eerste was het Tim Cicek die de strijd aan ging, hij eindigde als tweede in de klasse tot 18 kg. Zijn broer Bram scoorde twee keer met een ippon door de andere judoka in een sterke houdgreep te nemen. Voor hem was het zilver weggelegd. Ruben Krutzen wist ook twee partijen te winnen door zijn sterke doorzettingsvermogen, ook hij eindigde als tweede. Mirthe Willems (witte band met slip) mocht na lang wachten vier partijen spelen. De eerste verloor ze door een klein strafpunt zonder score van de tegenstander, daarna stond ze tegen een meer ervaren groene band die toch heel veel moeite moest doen om Mirthe in de houdgreep te krijgen. De derde partij scoorde Mirthe met een waza-ari tegen een oranje band en de laatste partij wist ze door meer aanvallen in haar voordeel te beslechten. Ze mag zeer trots zijn op haar bronzen medaille.