Judolessen van start

Op vrijdag 25 augustus gaan de judolessen weer van start, de leden die normaal alleen op dinsdag trainen kunnen deze vrijdag ook al meedoen.
In verband met het judokamp zullen er op vrijdag 8 september geen lessen gegeven worden.
Leden die normaal op vrijdag trainen en niet mee op kamp gaan kunnen deze les inhalen op een dinsdag.
Kijk ook weer in de kalender voor de andere activiteiten en toernooien.
De data van de extra trainingen voor dan-examen kandidaten volgen nog.

Wij wensen jullie alvast veel plezier en succes in het nieuwe judoseizoen 2017-2018.

Limburgse jeugddag geslaagd

Zondag 2 juli namen 14 judoka deel aan de Limburgse jeugddag in Roermond onder leiding van grootmeester Mart Pepels en Patrick Jaspers van de Jeugdcommissie. De jongste deelnemers kregen les van Patrick die speciale termen gebruikte om duidelijk te maken hoe je een worp indraait, de kinderen hadden veel plezier en hebben weer wat geleerd. In de tweede groep startte Patrick met een stukje judo waarna Mart Pepels het overnam met een stukje wering uit het jiu-jutsu. Voor de judoka’s was dit even wennen, maar zeker erg leuk om te doen. Na iedere training kregen de deelnemers van de jeugdcommissie een mooie beker.

Examens bij Judokan Maastricht

Op zondag 25 juni werden de halfjaarlijkse band en slipexamens gehouden in de gymzaal van basisschool “de Kring” in De Heeg. Uit alle 8 de groepen gingen judoka’s op voor een hogers slip of band. De gele band werd behaald door Alec Heijnen, Quinty Neijman, Liam van Vught, Annelotte Benning, Joep Wijnands, Taro van der Laan, Ravi Janssen, Jonah van Dijk, Iason Kaloudis en Adrián Klaar. De oranje band werd behaald door Patrick Vaessens, Dave Klinkenberg, Max Hinskens, Keano Neijman, Giel Tillie, Scott Sijen en Maarten Schrijvers. De volgende band, de groene band werd ongedaan bij Shirley Knipschild, Ho-Wing en Ho-Lung Cheung en Aiden Seits. Blauw was er voor de 10 jarige Tim Janssen en de 17 jarige Kevin Moers. De laatste band die je op de eigen club kunt halen is de bruine band, deze keer was deze alleen voor de 14 jarige Luca Wolfs. Eeen mooie prestatie van al deze judoka’s. De andere judoka’s behaalde deze keer een mooie slip voor op hun band.

cof

Geslaagde slotdag pupillenuitwisseling

Op zaterdag 24 juni werd de slotdag van de pupillenuitwisseling gehouden in De Heeg bij Judokan Maastricht. Tijdens deze slotdag werden de judoka’s van de diverse clubs die hieraan meedoen teams gemaakt en samen streden ze voor het goud. Normaal kunnen de judoka’s die meedoen alleen maar punten halen en bij het behalen van de 50, 100 of 150 punten een vaantje of eindmedaille halen. Maar deze dag was anders want iedereen ontving na afloop een mooie medaille.
Hieronder een mooie groepsfoto met alle kinderen die meegedaan hebben en de coaches en begeleiders.
Volgend seizoen zal weer verder gegaan worden met nieuwe oefenwedstrijden bij de diverse clubs, de data worden na de vakantie bekend gemaakt.

Geslaagden voor de zwarte band

Op zondag 18 juni was het zover, de dan-examens werden gehouden in Roermond. Na lage tijd trainen mochten 3 judoka’s van Judokan op voor de eerste dan (zwarte band). Naomi Jaegers mocht op mat 1 de spits afbijten.Ze startte met het Nage-no-kata (vorm van het werpen), een reeks vastgestelde werptechnieken die volgens een vast protocol gedemonstreerd dienen te worden. Daarna volgde het staande werk met o.a. heup-, been-,schouder- en armworpen, offerworpen en combinaties en overname technieken. Vervolgt door het grondwerk met o.a. houdgrepen, bevrijdingen, armklemmen en omstrengelingen. Ook de kantel- en passeertechnieken kwamen aan bod. Voor alle onderdelen behaalde ze voldoende punten om te slagen. Ook Fung Lui werd op mat twee goed bekeken door de examencommissie in alle drie de onderdelen. Zowel Naomi als Fung slaagde voor de eerste dan (zwarte band). Michael Wong die als laatste op mat 1 zich moest presenteren, slaagde voor het staand en grondwerk maar moet het Nage-no-kata nog eens overdoen. Dus voor hem nog even door trainen. Een mooie prestatie van deze judoka’s

Heuvellandtoernooi in Houthem

Zondag 21 mei werd er in Houthem door J.C. “Kano” het 9e Heuvellandtoernooi gehouden. Er werd door 22 judoka’s van Judokan gestreden in diverse leeftijd en gewichtsklassen. Bij de jongste deelnemers werd Hans Schrijvers kampioen in zijn klasse tot 25 kg. Björn Koorneef (-27 kg) en Tim Janssen (-30 kg) wisten alle tegenstanders met ippon te verslaan dus ook goud voor Björn en Tim. De hoogste podiumplaats was er ook voor Rim Latrache en Joep Wijnands die beiden het beste uit zichzelf wisten te halen. Bij de categorie onder de 15 jaar wisten Zowel Luca Wolfs als Yoshua Severins de eerste plaats te bemachtigen. Buiten de zeven kampioenen waren er ook nog 6 judoka’s die met het zilver naar huis gingen, Mirthe Willems wist met veel aanvallend judo drie van de vier partijen te winnen. Bram Cicek, Aydin Akel en Jonah van Dijk behaalde ook de tweede prijs, Anne Gilde en Aiden Seits wonnen beide twee van de drie partijen met ippon en ontvingen het zilver. De derde prijs werd nog gewonnen door Ruben Krutzer, Maddox Aspers, Sako Kwee en Max Hinskens. Tim Cicek, Sébas Schijns, Giel Tillie, Jonas Schrijvers en Cécile Schijns behaalde deze keer geen podiumplaats maar kregen een mooie herinneringsmedaille.

Beach training in Heerlen

Op zaterdag 15 april werd er in Heerlen bij beach en sportcentrum “Ben Mesters” (organisatie Nippon Sport Heerlen) een beach judotraining gegeven onder leiding van Jo Dolmans en diverse assistent lesgevers. De ongeveer 55 deelnemers mochten zwoegen, rennen springen en rollen in het zand. Er werden diverse beentechnieken gemaakt waarbij het zand niet altijd meewerkte (een judomat veert toch beter). Verschillende trek en duw oefeningen gaven veel plezier, omdat de ander in het zand belandde. Tevens werden op de grond een paar kantelingen geoefend. Het plezier stond voorop en dat was er volop. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een herinneringsprijs en een grote paashaas.

lessen in de meivakantie

Beste leden,

De judolessen gaan gewoon door in de meivakantie m.u.v. 5 mei dan is Bevrijdingsdag en is er geen les.
Iedereen die eens extra in een andere groep wil trainen mag dat.
Ben je 9 jaar of ouder mag je ook eens in de wedstrijdgroep op vrijdagavond van 19.00 – 20.15 uur meedoen.

Iedereen die op vakantie is wens ik een fijne tijd met goed weer.

16e Beginners Toernooi E.J.C. Grevenbicht

Op zondag 9 april werd er in Sittard het 16e Beginnerstoernooi van E.J.C. Grevenbicht gehouden. Van Judokan Maastricht verschenen 19 judoka’s op de mat, sommige met veel ervaring en sommige met weinig tot geen ervaring, ze werden ingedeeld naar leeftijd, gewicht, band en ervaring. Hierdoor ontstonden mooie groepjes waar op gelijkwaardig niveau gestreden kon worden. Bram Cicek wist alle drie de partijen met waza-ari en ippon te winnen, goud voor Bram. Joep Wijnands die voor de eerste keer meedeed, won twee keer op beslissing van de scheidsrechter en een keer met waza-ari, ook hij mocht op het hoogste podium gaan staan. De meer ervaren Hans Schrijvers en Björn Koorneef wonnen ook alle partijen en ontvingen de gouden medaille. Zilver was er voor Mirthe Willems, Tim Janssen en Sen van Hoorn die alle drie slechts een partij verloren. Een bronzen medaille werd verdiend door Sako Kwee, Jonas Schrijvers, Pim van Trier, Scott Sijen, Nikki Knipschild, Rim Latrache, Anne Gilde, Tim Cicek, Liam van Vught, Adrian Klaar, Giel Tillie en Aydin Akel. Een mooie prestatie van deze judoka’s.

Open Busen Kata kampioenschap in Roermond

Zaterdag 8 april werden in Roermond de eerste open Busen Kata kampioenschappen gehouden. Er waren 19 kata’s die gedemonstreerd werden door de diverse deelnemers uit Limburg, Brabant maar ook uit Noord-Holland.

In de categorie Kyu klasse (3 series Nage-no-kata) was de uitslag als volgt.
1e plaats Naomi Jaegers en Cleo Lahaye (Judokan Maastricht)
2e plaats Michael Wong en BenoÎt Coomans (Judokan Maastricht)
3e plaats Senno Triantis en Luca Wolfs (Judokan Maastricht)

In de categorie Dan-klasse (5e series Nage-no-kata).
1e plaats Lizan Kivits en Frank Coumans (Dantia Ittervoort)
2e plaats Marcel Cornelisse en Steven Kroon (Sportschool Randers de Geus Alkmaar)
3e plaats Rik van Leeuwen en Sander van Leeuwen ((Judovereniging Terwinselen)

In de categorie Katame-no-kata.
1e plaats Vinnie Holtslag en Harm Smidts (Nippon Sport Heerlen)
2e plaats Mark Donners en Marcel van der Kruijs (Nippon Sport Heerlen)
3e plaats Dario Holtslag en Amber Delil (Nippon Sport Heerlen)

In de categorie Gonosen-no-kata (kawashi).
1e plaats Marcel Cornelisse en Steven Kroon (Sportschool Randers de Geus Alkmaar)
2e plaats Désirée Rinkers-Paffen en Peggy Schaeps-Leunissen ((Judovereniging Terwinselen)
3e plaats Rik van Leeuwen en Sander van Leeuwen ((Judovereniging Terwinselen)

In de categorie Kime-no-kata.
1e plaats Marcel van der Kruijs en Mark Donners (sportschool Pepels)
2e plaats Désirée Rinkers-Paffen en Peggy Schaeps-Leunissen (Judovereniging Terwinselen)
3e plaats Peggy Schaeps-Leunissen en Désirée Rinkers-Paffen (Judovereniging Terwinselen)

Een zeer geslaagd evenement wat volgend jaar zeker een vervolg krijgt. Alle medewerkers bedankt.