4e Busen kata training

Op zaterdag 28 mei zal de 4e Busen Kata training waar o.a. Nage-no-kata en Katame-no-kata aan bod komen, ook zal er nog enkele thema’s uit het examenprogramma aan bod komen.

Je kunt je nog steeds aanmelden of gewoon komen, de training start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur in de gymzaal van de basisschool “de Kring” in De Heeg ingang aan de Varensdaal.

3e Busen Kata stage

Trainingen in meivakantie en extra training

De trainingen gaan in de meivakantie gewoon door. De leden kunnen zelfs extra trainen in een andere groep. Op zondag 1 mei is er ook nog een speciale Busen-kata stage voor de judoka’s met minimaal blauwe band. Deze training is van 10.30 – 12.30 uur.

Toernooi in Brunssum

Op zondag 10 april deden 9 judoka’s van Judokan mee aan het Jubileumtoernooi van Judoclub Brunssum, ze bestonden 50 jaar. Mario die pas 1,5 jaar aan judo doet en oranje band is wist een bruine band met een mooie de-ashi-barai en een overname te overwinnen. Hij werd in de categorie onder de 18 jaar tot 90 kg kampioen. Hans wist zijn 3 partijen allemaal te winnen, twee keer met een tani-otoshi (offerworp) en een keer met uki-goshi, ook hij werd kampioen in de klasse onder 15 jaar tot 46 kg. Kevin wist twee van de drie partijen te winnen op beslissing en werd tweede. Sofia won met ippon en waza-ari en kreeg ook het zilver, een mooie trofee. Giel wist nog een partij te winnen in de klasse tot 66 kg onder de 18 jaar maar dit was niet genoeg voor een podiumplaats hij werd 5e. Max, David, Yoshua en Morris kregen een herinnering medaille.

Gehandicaptensport collecte

In de week van 3 t/m 9 april hebben een aantal leden en/of ouders van Judokan Maastricht weer gecollecteerd voor de gehandicapten sport, wij zijn van mening dat ook deze mensen met een beperking voldoende middelen moeten krijgen om hun eigen sport uit te oefenen. Wij danken alle collectanten en natuurlijk de mensen die iets hebben gedoneerd.

Bonnie 2 x goud en 1 x brons

Bonnie heeft meegedaan aan de special needs voor judoka’s met een beperking, hier heeft ze goud gewonnen in de klasse katame-no-kata (grond vormen, onderdeel voor zwarte band) en goud in haar gewichtsklasse, en de andere dag nog eens brons in een andere klasse. Een geweldige prestatie van deze zeer gedreven judoka. Gefeliciteerd met je prestaties.

18e Regenboogjudotoernooi geslaagd

Op zondag 27 maart hield Judokan Maastricht alweer voor de 18e keer haar “Regenboogjudotoernooi” voor judoka’s onder 15 jaar. Er werd gestreden in 33 groepen. Voor iedereen was er een prijs, na een gezellige warming-up werden de judoka’s opgeroepen om tegen gelijkwaardige kinderen te strijden. Voor veel kinderen was dit weer de eerste keer na lange tijd dat ze konden meedoen aan een toernooi. Een aantal leden behaalde de 1e prijs, dit waren: Toine, Kevin, Jaylinn, Nora en Naomi. Ook waren er diverse kinderen die het zilver behaalde, dit waren: Luca, Lucas, Sofia, Menke, Jesse C. Sophie en Hans. Brons was er voor A’ron, Vinz, Hannah, Youp, Kunni en David. De andere leden die meededen behaalde de 4e of 5e plaats en krijgen een mooie medaille met natuurlijk een Regenbooglint. Dit waren nog, Jesse R. Ella, Quinn, Fenna, Benthe en Luc.

Wij bedanken alle deelnemers, scheidsrechters, medewerkers, coaches en ouders die er samen voor gezorgd hebben dat het een gezellige dag is geworden.

Nationale Budodag in Arnhem

Op zaterdag 26 maart zijn vier leden en trainer Jo naar de Nationale Budodag van de JBN gegaan. Helaas waren twee andere leden ziek en hebben dit moeten missen. Op deze dag krijgen de leden van de JBN les van oud en nieuwere judotoppers en kunnen ook handtekeningen verzamelen. Het was heerlijk weer waardoor we ook nog even buiten van de zon konden genieten. Hieronder nog een aantal foto’s.

Zilver voor Hans Schrijvers

Tijdens de inhaal kampioenschappen onder de 12 jaar deden twee judoka’s van Judokan mee. Kevin Krutzen kwam uit in de klasse onder de 10 tot 30 kg. Hij deed erg zijn best om zijn tegenstander te vloeren maar dat lukte deze keer helaas niet. Kevin viel daarom buiten de prijzen.

Hans zat in de klasse onder 12 jaar in de gewichtsklasse tot 46 kg en kwam in een poule van 5 andere judoka’s terecht, hij moest zich 5 keer presenteren op de mat. De eerste vier partijen wist hij met een heupworp de tegenstander op de grond te krijgen waarna hij het met een sterke houdgreep het af maakte. Zijn laatste tegenstander had ook nog geen partij verloren, dus het ging in deze partij om plaats 1 of 2, helaas was zijn tegenstander net iets sneller waardoor Hans een waza-ari tegen kreeg, hij kwam daarna ook nog in een houdgreep waar hij niet uit kwam. Daardoor een mooie verdiende zilveren medaille voor Hans.

Busen kata stage