Toernooi Swalmen succesvol

Op zondag 29 oktober werd in Swalmen het Jacqueline en Karel Langen Toernooi gehouden. Van Judokan Maastricht namen elf judoka’s mee. Ruben Krutzen zeven keer waza-ari en drie keer ippon in drie partijen en was ongeslagen kampioen in de klasse -24 kg. Hans Schrijvers won alle vijf de partijen in de klasse tot 27 kg en kreeg daarom de gouden beker. Pim van Trier scoorde met een mooie heupworp en houdgrepen vier keer een ippon en werd kampioen in de klasse tot 34 kg. Tim Cicek wist in de klasse tot 21 kg met twee gewonnen partijen het zilver te winnen. De tweede prijs was er ook voor Mirthe Willems die het tegen twee zwaardere tegenstanders moest opnemen. Brons was er voor Giel Tillie, Jonah van Dijk en Björn Koorneef. Een herinneringsmedaille werd uitgereikt aan Scott Sijen, Rim Latrache en Jonas Schrijvers.

Toernooi in Nieuw-Bergen

Op zondag 1 oktober hield Judo Ryu Maasduinen het Hajime toernooi. Vier leden van Judokan namen hieraan deel. Als eerste was het Tim Cicek die de strijd aan ging, hij eindigde als tweede in de klasse tot 18 kg. Zijn broer Bram scoorde twee keer met een ippon door de andere judoka in een sterke houdgreep te nemen. Voor hem was het zilver weggelegd. Ruben Krutzen wist ook twee partijen te winnen door zijn sterke doorzettingsvermogen, ook hij eindigde als tweede. Mirthe Willems (witte band met slip) mocht na lang wachten vier partijen spelen. De eerste verloor ze door een klein strafpunt zonder score van de tegenstander, daarna stond ze tegen een meer ervaren groene band die toch heel veel moeite moest doen om Mirthe in de houdgreep te krijgen. De derde partij scoorde Mirthe met een waza-ari tegen een oranje band en de laatste partij wist ze door meer aanvallen in haar voordeel te beslechten. Ze mag zeer trots zijn op haar bronzen medaille.

Toernooi in Susteren

Eerste toernooi seizoen 2017-2018

Op zondag 24 september namen 8 judoka’s van Judokan Maastricht deel aan het 7e Samurai Susteren jeugd toernooi. De broers Tim en Bram Cicek wisten in hun eigen gewichtsklasse beide de tweede prijs te behalen. Hans Schrijvers en Scott Sijen behaalde beide de derde plaats, waarbij Scott zijn tweede partij binnen 10 seconden wist te winnen met ippon. Jonah van Dijk wist en partij met beslissing te winnen van een groene band, wat een mooie prestatie was voor de nog onervaren judoka. Giel Tillie won 2 van de 5 partijen maar wist geen podiumplaats te behalen. Tim Janssen startte goed met een ippon maarde andere partijen gingen niet helemaal volgens plan. Ook Björn Koorneef wist deze keer niet tot scoren te komen, het was erg wennen aan de nieuwe gewichtsklasse.
De dag ervoor hebben wel 13 judoka’s meegedaan aan de judoclinic van Deborah Gravenstein, een judotopper van niveau. Iedereen had veel plezier en er werd weer wat geleerd.

Judokamp zeer geslaagd

Judokamp 8 9 en 10 september 2017

Op vrijdag 8 september was het zover, de leden van Judokan Maastricht, Judoclub “Kano” Houthem en Judoclub Urmond gingen samen op kamp in Opitter in België. We waren met bijna 100 deelnemers en begeleiders. Na het indelen van de kamers werd er een presentatie van de komende activiteiten gegeven. Na het eten van lekkere frieten uit een zak en een lekkere snack hebben we borden geschilderd waar we de komende dagen van zouden eten. Er waren zeer mooie exemplaren bij. Daarna werd het kampvuur aangemaakt, ondanks de regen hadden we snel een groot vuur.
De nacht is niet helemaal geruisloos geweest maar na 3 uur in de nacht werd het stiller.
Zaterdagochtend waren de eerste judoka’s al om 06.30 uur wakker en om ongeveer 07.00 uur werd een speciale bootcamp door Jo gegeven, iedereen dacht dat we door de regen gingen, maar Jo had weer iets uitgedacht. Na 20 meter gingen we verder met bootcamp onder het grote afdak waar iedereen lekker meedeed met de zware en minder zware oefeningen. Na het ontbijt werden de voorbereidingen van de speur en spellertocht gemaakt en iedere groep kon hier zijn beste beentje voor zetten. In de middag na het eten van brood en soep werd er nog een spannende trefbalwedstrijd gehouden. In de avond hebben we nog aan de gezellige BBQ gezeten en het kampvuur.
De tweede nacht verliep al snel rustiger omdat toch de vermoeidheid toesloeg, helaas sloegen de muggen ook toe, het record stond op 200 muggenbulten.
Op zondag mochten de groepen nog een presentatie voorbereiden voor als de ouders kwamen. Er werden weer veel fantastische verhalen verzonnen. Nadat de ouders de kinderen en al hun spullen hadden opgehaald werd nog even opgeruimd.
Wij kijken terug op een geslaagd en zeer goed georganiseerd kamp door iedereen van de kamp-commissie en alle andere begeleiders en hopen over 2 jaar weer samen op kamp te gaan.

Judolessen van start

Op vrijdag 25 augustus gaan de judolessen weer van start, de leden die normaal alleen op dinsdag trainen kunnen deze vrijdag ook al meedoen.
In verband met het judokamp zullen er op vrijdag 8 september geen lessen gegeven worden.
Leden die normaal op vrijdag trainen en niet mee op kamp gaan kunnen deze les inhalen op een dinsdag.
Kijk ook weer in de kalender voor de andere activiteiten en toernooien.
De data van de extra trainingen voor dan-examen kandidaten volgen nog.

Wij wensen jullie alvast veel plezier en succes in het nieuwe judoseizoen 2017-2018.

Limburgse jeugddag geslaagd

Zondag 2 juli namen 14 judoka deel aan de Limburgse jeugddag in Roermond onder leiding van grootmeester Mart Pepels en Patrick Jaspers van de Jeugdcommissie. De jongste deelnemers kregen les van Patrick die speciale termen gebruikte om duidelijk te maken hoe je een worp indraait, de kinderen hadden veel plezier en hebben weer wat geleerd. In de tweede groep startte Patrick met een stukje judo waarna Mart Pepels het overnam met een stukje wering uit het jiu-jutsu. Voor de judoka’s was dit even wennen, maar zeker erg leuk om te doen. Na iedere training kregen de deelnemers van de jeugdcommissie een mooie beker.

Examens bij Judokan Maastricht

Op zondag 25 juni werden de halfjaarlijkse band en slipexamens gehouden in de gymzaal van basisschool “de Kring” in De Heeg. Uit alle 8 de groepen gingen judoka’s op voor een hogers slip of band. De gele band werd behaald door Alec Heijnen, Quinty Neijman, Liam van Vught, Annelotte Benning, Joep Wijnands, Taro van der Laan, Ravi Janssen, Jonah van Dijk, Iason Kaloudis en Adrián Klaar. De oranje band werd behaald door Patrick Vaessens, Dave Klinkenberg, Max Hinskens, Keano Neijman, Giel Tillie, Scott Sijen en Maarten Schrijvers. De volgende band, de groene band werd ongedaan bij Shirley Knipschild, Ho-Wing en Ho-Lung Cheung en Aiden Seits. Blauw was er voor de 10 jarige Tim Janssen en de 17 jarige Kevin Moers. De laatste band die je op de eigen club kunt halen is de bruine band, deze keer was deze alleen voor de 14 jarige Luca Wolfs. Eeen mooie prestatie van al deze judoka’s. De andere judoka’s behaalde deze keer een mooie slip voor op hun band.

cof

Geslaagde slotdag pupillenuitwisseling

Op zaterdag 24 juni werd de slotdag van de pupillenuitwisseling gehouden in De Heeg bij Judokan Maastricht. Tijdens deze slotdag werden de judoka’s van de diverse clubs die hieraan meedoen teams gemaakt en samen streden ze voor het goud. Normaal kunnen de judoka’s die meedoen alleen maar punten halen en bij het behalen van de 50, 100 of 150 punten een vaantje of eindmedaille halen. Maar deze dag was anders want iedereen ontving na afloop een mooie medaille.
Hieronder een mooie groepsfoto met alle kinderen die meegedaan hebben en de coaches en begeleiders.
Volgend seizoen zal weer verder gegaan worden met nieuwe oefenwedstrijden bij de diverse clubs, de data worden na de vakantie bekend gemaakt.

Geslaagden voor de zwarte band

Op zondag 18 juni was het zover, de dan-examens werden gehouden in Roermond. Na lage tijd trainen mochten 3 judoka’s van Judokan op voor de eerste dan (zwarte band). Naomi Jaegers mocht op mat 1 de spits afbijten.Ze startte met het Nage-no-kata (vorm van het werpen), een reeks vastgestelde werptechnieken die volgens een vast protocol gedemonstreerd dienen te worden. Daarna volgde het staande werk met o.a. heup-, been-,schouder- en armworpen, offerworpen en combinaties en overname technieken. Vervolgt door het grondwerk met o.a. houdgrepen, bevrijdingen, armklemmen en omstrengelingen. Ook de kantel- en passeertechnieken kwamen aan bod. Voor alle onderdelen behaalde ze voldoende punten om te slagen. Ook Fung Lui werd op mat twee goed bekeken door de examencommissie in alle drie de onderdelen. Zowel Naomi als Fung slaagde voor de eerste dan (zwarte band). Michael Wong die als laatste op mat 1 zich moest presenteren, slaagde voor het staand en grondwerk maar moet het Nage-no-kata nog eens overdoen. Dus voor hem nog even door trainen. Een mooie prestatie van deze judoka’s

Heuvellandtoernooi in Houthem

Zondag 21 mei werd er in Houthem door J.C. “Kano” het 9e Heuvellandtoernooi gehouden. Er werd door 22 judoka’s van Judokan gestreden in diverse leeftijd en gewichtsklassen. Bij de jongste deelnemers werd Hans Schrijvers kampioen in zijn klasse tot 25 kg. Björn Koorneef (-27 kg) en Tim Janssen (-30 kg) wisten alle tegenstanders met ippon te verslaan dus ook goud voor Björn en Tim. De hoogste podiumplaats was er ook voor Rim Latrache en Joep Wijnands die beiden het beste uit zichzelf wisten te halen. Bij de categorie onder de 15 jaar wisten Zowel Luca Wolfs als Yoshua Severins de eerste plaats te bemachtigen. Buiten de zeven kampioenen waren er ook nog 6 judoka’s die met het zilver naar huis gingen, Mirthe Willems wist met veel aanvallend judo drie van de vier partijen te winnen. Bram Cicek, Aydin Akel en Jonah van Dijk behaalde ook de tweede prijs, Anne Gilde en Aiden Seits wonnen beide twee van de drie partijen met ippon en ontvingen het zilver. De derde prijs werd nog gewonnen door Ruben Krutzer, Maddox Aspers, Sako Kwee en Max Hinskens. Tim Cicek, Sébas Schijns, Giel Tillie, Jonas Schrijvers en Cécile Schijns behaalde deze keer geen podiumplaats maar kregen een mooie herinneringsmedaille.