Toernooi To-Zai in Berg en Terblijt.

Op zondag 25 maart namen 13 judoka’s van Judokan Maastricht deel aan het 4e Meester Engelbert toernooi van Judoclub To-Zai en Judoclub Ko-Tani in de sporthal in Berg en Terblijt. Anne Gilde werd kampioen in de klasse tot 40 kg bij de meisjes door haar twee tegenstanders met ippon uit te schakelen. Bram Cicek won zijn eerste drie partijen met heup- en beenworpen maar verloor helaas de finale, de tweede prijs voor Bram. Ook Tim Janssen won drie keer maar wist de finale niet in zijn voordeel te beslechten, zilver voor Tim. In de categorie onder de 15 jaar wist Scott Sijen een mooie tweede prijs te winnen. Ruben Krutzen stond wel vijf keer op de mat om uiteindelijk de derde prijs in ontvangst te mogen nemen in de klasse tot 24 kg. Hans Schrijvers liet zich in de eerste partij verassen en vocht zich terug naar de derde plaats met allemaal ippons. Aydin Akel stond ook vijf keer op de mat maar verloor net de partij voor de derde plaats, dus net geen podium plaats maar een hard bevochten vierde. Ook Tim Cicek behaalde de vierde plaats. Een mooie herinneringsmedaille was er voor de harde werkers, Tijn Homan, Pim van Trier, Jonah van Dijk, David van der Linde en Maddox Aspers

10e Heuvellandjudotoernooi in Houthem

Op zondag 11 maart werd er in Houthem het 10e Heuvellandjudotoernooi gehouden. Van Judokan Maastricht deden er 19 judoka’s mee. Hiervan werden zeven judoka’s kampioen in hun klasse. Giel Tillie wist wel vier keer te scoren met een ippon door zeer mooi judo. In de klasse tot 24 kg wist Ruben Krutzen zijn drie tegenstanders allemaal in een houdgreep te pakken en met ippon te winnen. Anne Gilde die bij de jongens was ingedeeld omdat er te weinig meisjes waren in haar klasse wist al haar tegenstanders te overwinnen en ontving de mooie gouden medaille. Aiden Seits kwam uit in de klasse onder de 15 jaar en scoorde ook in iedere partij met ippon, dus ook een eerste prijs voor Aiden. Goud was er ook voor Luca Wolfs, Rim Latrache en Björn Koorneef die ook alle partijen met ippon afsloten. Er waren ook zeven judoka’s die met het zilver naar huis gingen en slechts een partij verloren, soms van een clubgenoot, zoals Jonas Schrijvers en Tim Janssen die beide heel goed judo liet zien. Ook Jonah van Dijk ziet nu dat de wedstrijdgroep zijn vruchten begint af te werpen, een tweede prijs voor Jonah. David Borst moest alleen in Anne zijn meerdere erkennen hierdoor ook op de tweede plaats. De broers Scott en Ike Sijen wisten beide het zilver te pakken. In de zwaarste klasse wist Yoshua Severins de tweede prijs te pakken door in de laatste 2 seconden nog uit een houdgreep te komen en deze over te nemen waarna hij deze niet meer losliet. Brons was er nog voor Hans Schrijvers, Maddox Aspers en Pim van Trier. Tim Cicek en Cas van Trier moesten het deze keer met een herinneringsmedaille doen omdat ze net naast het podium eindigde.

Toernooi in Baexem

Zondag 4 maart namen 5 judoka’s deel aan het toernooi in Baexem, er werd weer hard gestreden maar het lukt helaas niet om allemaal op het podium te belanden. Bram Cicek wist zijn eerste partij met ippon (2 x de waza-ari) af te sluiten. In zijn tweede partij moest hij hard werken om een waza-ari scoren maar toch winst voor Bram, zijn laatste partij won hij ook met ippon daarom de eerste prijs voor Bram. Björn Koorneef won zijn eerste 3 partijen met mooie schouderworpen en maki-komi (offerworp). In de laatste partij raakte hij geblesseerd waardoor hij zich gewonnen moest geven, hij ontving daarom de zilveren medaille, een mooie prestatie. In de klasse tot 34 kg wist Tim Janssen met heel degelijk technisch judo 2 partijen met ippon te winnen, ook voor Tim de tweede prijs. Brons was er voor Maddox Aspers die zijn tweede partij met ippon won door een directe o-soto-gari (beenworp). Jonah van Dijk wist deze keer niet op het podium te komen maar toonde heel goede inzet en weerstand, een vierde plaats voor Jonah. Alle judoka’s ontvingen nog een mooie herinneringsmedaille.